این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

دکتر حسن خجسته: حکمرانی سایبری نقشی جدی در تغییرات آینده دنیا دارد


ارسال شده در تاریخ :
دکتر حسن خجسته: حکمرانی سایبری نقشی جدی در تغییرات آینده دنیا دارد

رییس شورای علمی نخستین کنفرانس «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» معتقد است: امروز حکمرانی سایبری نقشی جدی در تغییرات آینده دنیا دارد و تا امروز هم شاهد این تحولات بوده ایم. اما اینکه هر کشوری چگونه متناسب با توان و ساختارهای حاکم بر خود در این نظام حکمرانی نقش آفرینی موضوعی دارای اهمیت راهبردی است.


به گزارش روابط عمومی این کنفرانس، دکتر حسن خجسته اظهار کرد: سپهر رسانه‌ای مملو از فرصت‌ها و چالش‌ها است. درک و شناخت درست از آنها فرصت مقابله یا بهره‌برداری را فراهم می‌سازد. همه اینها ناشی از وجود پیشران‌هایی است که تعاملات میان محیط داخل و محیط بیرون سپهر را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه برخی از پیشران‌ها در همه جهان مشترک‌اند و برخی ممکن است انحصار به سپهر رسانه خاصی داشته باشند، تاکید کرد: همان‌گونه که در سپهر ما، ایده و روایت متفاوت با ایده و روایت مسلط جهانی، یکی از عوامل یا پیشران‌های مهم تحولات این سپهر و وجود فرصت‌ها و چالش‌هایی ناشی از آن است. چندین چالش در سپهر رسانه‌ای ما وجود دارد که می‌توان به آنها با رویکردی راهبردی نگاه کرد و از این منظر هرکدام مسئله راهبردی است که مانع از انجام وظیفه کارآمد رسانه، مخصوصاً رسانه‌های ملی است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: شاید امروز آنچه که در محیط شناسی رسانه بسیار مهم است، پیشران ها و نقش بزرگ آن در تغییرات درون و برون سیستم و سپهر ارتباطی و سپهر رسانه‌ای است. اغلب محققان از پیشران های گوناگونی سخن گفتند مانند تغییرات و تحولات فناوری ارتباطی، شخصی شدن رسانه ها، مشارکت در تولید محتوا، وجود بازیگران مستقل در سپهر رسانه مانند بلاگرها و برخی دیگر از انواع پیش ران ها را می‌توان به این تعداد اضافه کرد. هرچند توافق کامل میان محققان درباره پیشران‌های محیط و سپهر رسانه نیست اما مشترکات میان آنها بسیار زیاد است؛ آنچه برای ما مهم و حیاتی است، درک و شناخت پیشران هایی است که در سپهر رسانه محیط ایران وجود دارد.

رییس شورای علمی نخستین کنفرانس «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» افزود: بر این اساس امروز حکمرانی سایبری نقشی جدی در تغییرات آینده دنیا دارد و تا امروز هم شاهد این تحولات بوده ایم. اما اینکه هر کشوری چگونه متناسب با توان و ساختارهای حاکم بر خود در این نظام حکمرانی نقش آفرینی موضوعی دارای اهمیت راهبردی است.

خجسته با تاکید بر حفظ رویکرد انتقادی به معنای علمی و دقیق آن نسبت به موضوع حکمرانی سایبری، به تشریح لایه های قدرت پرداخت و افزود: سرزمین، دریا، هوا، فضا و اینترنت هر کدام در جای خود از مولفه های قدرت محسوب می شوند اما امروز باید در این مناسبات نگاه جدیدتر و هوشمندانه تری را وارد کنیم.

لازم به ذکر است، نخستین کنفرانس «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» مرداد ماه 1401 با مشارکت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داخل و خارجی از کشور در دانشگاه تهران برگزار می شود.

رییس این کنفرانس دکتر علی اکبر فرهنگی، رییس شورای علمی دکتر حسن خجسته، دبیرکل دکتر علی نوریجانی و دبیر شورای علمی دکتر عبدالکریم خیامی هستند.

انتهای پیام






فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی
   
دستور العمل مقاله انگلیسی
   
فونت های مورد نیاز

حامیان


 

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)